ANNE KNAUP

ANNE KNAUP

Anne Knaup is een geboren en getogen Amsterdamse kunstschilderes. Een groot gedeelte van haar leven heeft ze in het drukke centrum dicht bij de Dam gewoond waar ze dagelijks met het rumoer en de gezelligheid van dynamische binnenstad te maken had. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij zich door de oude binnenstad laat inspireren. De schilderijen van Anne Knaup zijn moment opnames van de oude binnenstad van Amsterdam tussen 1965 en 2023

 

Anne Knaup op de brug nabij de Westertoren in Amsterdam

Typerend voor haar schilderijen zijn de onderwerpen die zij hieraan verleend. Regelmatig gaat zij met haar fototoestel op pad om alles wat ze maar enigszins zou kunnen gebruiken voor haar composities vast te leggen. Uiteindelijk sorteert Anne alle foto’s en stelt uit een aantal haar schilderij samen. De foto’s van de gebouwen gebruikt zij voor de achtergrond van haar werk. Als een decor waarvoor zij veel mensen schildert die meestal in fel gekleurde kleding rondlopen.

 

Anne Knaup Artis

Alle schilderijen zijn voorzien van unieke locaties, monumentale gebouwen en gezellige taferelen. Kleurrijke personen, kinderen en hondjes staan rijkelijk afgeschilderd op elk doek. Het is dan ook een waar genot om naar deze vrolijke schilderijen te kijken en er telkens iets nieuws op te ontdekken.

 

Anne Knaup winnares Volkskrant

Prijsuitreiking van de Volkskrant 1ste prijs met het schilderij ‘De Dam met het monument”.

Anne Knaup Nominatie schilderij van het jaar, Coda museum, Apeldoorn.

Genomineerd voor het schilderij van het jaar, Coda museum, Apeldoorn.
(Anne samen met dochter Judy Spalling)
.

Anne Knaup

Prijsuitreiking voor het beste portret in de Mozes en Aaronkerk, Amsterdam

Anne Knaup heeft een positieve kijk op het leven in de stad. Dat blijkt uit haar schilderijen, waarin ze haar onderwerpen zo vrolijk mogelijk uit wil laten komen. Zij gebruikt daarbij frisse kleuren en grote contrasten tussen licht en donkere schaduwpartijen, waardoor het effect van een zonnige sfeer ontstaat. Deze kleuren stemt zij in het schilderij gevoelsmatig op elkaar af en dit doet zij in verschillende lagen dunne olieverf over elkaar heen. Om het schilderij zo realistisch mogelijk te maken besteedt zij veel aandacht aan de details. Er is dan ook werkelijk niets in het schilderij te ontdekken dat zij over het hoofd heeft gezien.

 

Anne Knaup Zondagschilders

Ongetwijfeld heeft Anne in het maken van haar schilderijen enorm veel tijd gestoken. Anne heeft veel geëxposeerd, in opdracht gewerkt en veel van haar werk is verkocht aan particulieren en aan kopers die haar collectie verzamelen. “Ik heb bij het maken van zo’n groot schilderij enorm veel plezier. Als andere mensen er dan ook nog met plezier naar kijken, heb ik daar veel voldoening van” aldus Anne.

Winkelwagen